HR-ketels

 

CV-installaties hr-ketels

HR-ketels

Een CV-ketel is de spil van een verwarmings- en warmwaterinstallatie. Gemiddeld gaat een CV-ketel zo´n 15 jaar mee. W.A. Kuijpers raadt bij voorkeur Hoog Rendement (HR) ketels aan. Wij berekenen graag welk type HR-ketel in uw woning het meeste rendement opbrengt. Daarbij letten wij op de capaciteit; een ketel moet een gehele woning kunnen verwarmen, maar daarbij niet onnodig teveel energie verbruiken. Wij leveren en installeren HR-ketels van vele merken zoals Nefit, Vaillant, Itho, Bosch, Remeha en Daalderop.

Kenmerken

HR-ketels zijn enorm zuinig en geven een rendement van bijna 100%. De warmte uit waterdamp van het verbrandingsgas (rookgas) wordt gebruikt voor de verwarming van de woning. Dat gebeurt via een speciaal geconstrueerde warmtewisselaar. In de meeste gevallen worden HR-ketels gecombineerd met een ingebouwde tapwatervoorziening of een indirect gestookte boiler, waardoor het ook de bron vormt voor warmwatervoorziening.

Onderhoud

Een HR-ketel wordt meestal uitgevoerd als gesloten systeem. Daardoor vervuilt de ketel minder snel en is het minder storingsgevoelig. Desondanks is het wel aan te raden om de HR-ketel goed te laten onderhouden en elk jaar na te laten kijken. Een goed onderhouden CV-ketel verbruikt minder, is veiliger en schoner voor het milieu. Wij zijn u graag van dienst met een onderhoudscontract.

Voor alle informatie over HR-ketels kunt u contact met ons opnemen:
tijdens kantooruren:  015 – 2 570 290     (buiten kantooruren:  06 - 51 721 821)    of mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.